Ürdün, Mescid-i Aksa´ya Yönelik İhlallere Son Verilmesini İstedi

 İşgal polisi Mescid-i Aksa bekçilerini Aksa´dan uzaklaştırma ve para cezalarıyla cezalandırıyor.

Ürdün, işgal yönetiminden Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı´na bağlı Kudüs Vakıflar İdaresi görevlileri ile Mescidi-i Aksa bekçilerine yönelik ihlallere son vermesini istedi.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Vail Arabiyat, dün (31 Temmuz Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi´ne de ulaşan bildiride Arabiyat, işgal yönetiminin İslami Vakıflar İdaresi´nin ve Mescid-i Aksa´yı İmar İdaresi´nin çalışmalarına müdahalesini kınadı.

Arabiyat, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa´nın işlerine müdahalesinin başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve UNESCO kararları olmak üzere uluslararası hukuka, anlaşmalara ve kararlara aykırı olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa görevlilerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınları karşısında sessiz kalmalarını isteyen işgal polisi son günlerde Mescid-i Aksa bekçilerinden beşini ifade vermeye çağırmış ve gözaltına almış, Mescid-i Aksa´dan uzaklaştırma ve para cezalarıyla cezalandırmıştı.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı´nın bildirisinde işgal yönetiminden söz konusu cezalardan vazgeçilmesi, Mescid-i Aksa´nın kutsallığına saygı gösterilmesi ve fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının önlenmesi talep edildi.

© 2023, Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği
naature