
Dün gece yüzlerce Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa çevresinde toplandı.
Yüzlerce fanatik Yahudi dün gece işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında "Heykel´in Yıkımı" yıldönümü münasebetiyle düzenlenen gece yürüyüşü için Kudüs´ün Babu´s-Sahira ve Babu´l-Amud bölgelerine baskın düzenledi.
Yahudi yerleşimciler bugün (14 Ağustos Pazar) Mescid-i Aksa´ya kalabalık bir şekilde baskın düzenlemeye hazırlanırken, işgal güçlerinin de Mescid-i Aksa çevresinde, Kudüs caddelerinde ve Eski Belde sokaklarında güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardığı belirtildi.
İki binden fazla Yahudi yerleşimcinin dün gece otobüslerle Memenullah Mezarlığı´na getirildiği ve yerleşimcilerin İbrani takvimine göre 9 Av´ı anma törenine katıldıkları bildirildi.
İşgal polisi, "Heykel´in Yıkılışı" yıldönümünü hüzünle anacak Yahudi yerleşimcilere üzüntülerini ifade etmeleri için alan açmak amacıyla Eski Belde´deki birçok yolun kapatılacağını ilan etti.
Bu arada, Eski Belde sakinleri de dün yatsıdan sonra Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptıkları açıklamalarda, Mescid-i Aksa´yı Yahudi yerleşimcilerin baskınına karşı korumak üzere hazırlık yaptıklarını bildirdiler.
Kudüs´ün Es-Saadiyye Mahallesi sakinlerinden Ebu Muhammed, Yahudi yerleşimcilerin dün gece gerçekleştirdikleri yürüyüşün Mescid-i Aksa´ya duydukları kin ve nefretin ifadesi olduğunu söyledi.