2800 İşgalci Yahudi Yerleşimci Aksa’ya Baskın Düzenledi.

Filistin Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre Haziran ayında 2800 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Merkez, Haziran ayında Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katılan Yahudi yerleşimci sayısının daha önce görülmemiş bir şekilde arttığına dikkat çekti.

Geçen ay 2550 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildiren Filistin Araştırma Merkezi, baskınlara sözde heykel öğrencilerinden de 250 kişinin katıldığını belirtti.

Filistin Araştırma Merkezi, geçen ay Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyenler arasında fanatik Yahudi haham ve milletvekili Yehuda Glick’in de olduğunu ve Glick’in Doğu Kudüs’ün işgalinin yıldönümü münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ifade etti.

Geçen ay işgal güçlerinin Ramazan münasebetiyle Mescid-i Aksa’da itikafta olan Filistinlileri zorla dışarı çıkardığına dikkat çeken Filistin Araştırma Merkezi, baskına katılan Yahudi yerleşimci sayısının işgal yönetiminin planlarının göstergesi olduğunu bildirdi.

Bildiride, Yüzyılın Anlaşması planının işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı bölme arzusunu körüklediği kaydedildi.

Filistin Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’yı belli dönemlerde kapatarak ve belli saatlerde de Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına açarak zaman ve mekan bakımından bölünmesine zemin hazırladığını belirtti.

Mescid-i Aksa´yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa´ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı´ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

© 2024, Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği
naature