Mescid-I Aksa´daki Koronavirüs Süreci ve Filistin´deki Son Durum



İlk kıblemiz Mescid-i Aksa, Kudüs İslâmî Vakıflar İdaresi Tarafından, Tedbîren Kapatıldı.

    

    Kudüs İslâmî Vakıflar İdaresi tarafından alınan karar doğrultusunda açıklama yapan,  Mescid-î Aksa müdürü Şeyh Ömer El Kisvâni, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında,  rutin olarak devam ettirilen sterilizasyon işlemlerinin ardından, Harem-i Şerif içerisindeki mescitlerin kapatılması ve namazların Aksâ´nın avlusunda kılınması yönünde karar alındığını duyurmuştu. Öngörülen yeni tedbirler kapsamında 23 Mart´tan itibaren  Mescid-î Aksa´nın tamamının -geçici süreliğine, kapatılması kararlaştırıldı.

    Daha önce, Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı tarafından, tıp uzmanlarının tavsiyelerine dayanarak, vatandaşların bir sonraki duyuruya kadar Filistin topraklarındaki cami ve kiliselere gitmeyerek, evlerinde ibadet etmeleri istenmişti.

    Başkent Kudüs´te biri ölümlü 6 vak´a görülürken, abluka altındaki Gazze´de ise  6 kişinin testinin pozitif çıktığı tesbit edildi. Kudüs, Gazze, Batı Şeria ve El Halil kenti dahil Filistin´in tamamındaki vak´a sayısı 117 olarak kayıtlara geçti.

    İşgalci İsrail´de ise vak´a sayısı 5500´e ulaşırken, ölüm sayısı ise 18´e yükseldi.

© 2023, Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği
naature